Ik wil vinden...

Materiaal specificaties

Galvanisch Verzinken V2

Galvanische verzinken    

Galvanische verzinken is een elektrolytisch coatingproces dat een verhoogde bescherming biedt tegen corrosie en slijtage en de elektrische geleidbaarheid verbeterd. De materialen krijgen een mooie glans en een hoogwaardige uitstraling. De zinklaag is 2,5 tot 20 µm.

 

Continu Verzinken V1

Sendzimir verzinken

Bandverzinken of continu thermisch verzinken (Sendzimirverzinkt) volgens DIN EN 10 346
De zinklaag wordt aan beide zijden aangebracht op een coil breedbandstaal terwijl deze door een zinkbad gaat. Een ijzer-zinklegering laag vormt zich op het staal met een overliggende zuivere zinklaag. Afhankelijk van de materiaal dikte heeft de zinklaag een dikte die varieert tussen de 10 – 20 µm. Deze dikte kan worden aangetoond door de drievlaktest volgens DIN EN 10 346. Bandverzinken wordt gebruikt bij onderdelen die een maximale materiaaldikte hebben van 2 mm, dan kan er perfecte randbescherming bereikt wordt door middel van "kathodische bescherming".

Hierdoor kunnen deze materialen zeer goed toegepast worden in droge omgevingen en kunnen ze worden vervormd zonder dat de beschermlaag wordt beschadigd.

  

Thermisch Verzinken V01

Volbad thermisch verzinken

Door onderdompeling in ca. 450°C vloeibaar zink (discontinu thermisch verzinken) wordt het gehele oppervlak, inclusief alle hoeken en randen, voorzien van een zinklaag. Een laag ijzer-zinklegering vormt zich op het staal met een overliggende zuivere zinklaag. De laagdikte van het zink is afhankelijk van het staalsoort en materiaaldikte.

Voor omgevingen waar hogere eisen worden gesteld aan corossiebestendigheid.

                                                               

RVS Kanalisatie

Roestvaststaal (RVS)

Roestvaststaal (RVS), is een veelzijdig, slijtvast materiaal welke net zoals gewoon staal wordt gemaakt. Maar er zijn verschillen zoals: het staal mag niet meer dan 1,2% koolstof en minimaal 11% chroom bevatten(maakt het staal roestbestendig). Als het staal in contact komt met zuurstof wordt er een onzichtbaar laagje dichroomtrioxide gevormd aan de buitenkant van het staal. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen roestvorming en het herstelt zichzelf wanneer het beschadigd wordt. Nikkel vergroot de roestwerendheid nog meer en maakt het staal sterker en beter bestand tegen extreme temperaturen.

In Nederland gaat roestvaststaal vaak onder de naam RVS304 of 316, de industrie spreekt internationaal over AISI 304 of AISI 316. Door het verminderen, weglaten of juist toevoegen van grondstoffen tijdens de productie krijgt men andere rvs-varianten, zoals 316L (Low Carbon) en 316Ti (toevoeging van Titaan).

Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over de werkstoffen. Op basis van de werkstofnummers kun je exact herleiden hoe het RVS is samengesteld.

   

Heeft u nog vragen?

Onze experts staan graag voor u klaar!

Niedax Kleinhuis, dé specialist in kabeldraagsystemen

Direct naar productenportaal